NOVOSTI PRI ZNAMKI AUDI
01.08.2020

Audi Q4 Sportback e-tron concept

Audi kot konceptno vozilo predstavlja kupejevsko izvedbo modela Q4 e-tronVsestranske tehnologije za zagotavljanje večje učinkovitosti omogočajo doseg nad 500 kmSerijska različica bo na trg prišla leta 2021 kot sedmi električni model znamke Audi
Q4

Potencialni kupci modela Q4 se lahko že približno eno leto pred prvimi dobavami začnejo odločati za različico po svojem okusu - za vsestranskost in robustnost klasičnega SUV-ja ali za dinamično eleganco kupejevske izpeljanke. Dimenzije obeh modelov Q4 so skoraj enake: z zunanjo dolžino 4,60 metra je Sportback za en centimeter daljši, z višino 1,60 m pa za en centimeter nižji od sestrskega modela. Oba imata enako širino (1,90 m) in enako medosno razdaljo (2,77 m).

Enakost se odraža tudi pri pogonskih tehnologijah obeh konceptnih vozil, ki že zelo dobro razkrivata, kakšen bo najzmogljivejši motor za prihajajoči serijski model. Dva elektromotorja v Q4 in Q4 Sportback e-tron concept zagotavljata sistemsko moč 225 kW. Kot je značilno za Audi, se pogonska moč na cesto prenaša prek štirikolesnega pogona quattro. Zaradi odlične vlečne sile oba modela Q4 od 0 do 100 km/h pospešita v samo 6,3 sekunde. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 180 km/h.

Velika baterija med premama zavzema skoraj vso površino v predelu dna vozila; njena kapaciteta znaša 82 kWh. Doseg, ki po kriterijih voznega cikla WLTP presega 450 kilometrov, postavlja nova merila v tem avtomobilskem razredu.