A2S Celje Izostren dizajn in inovativne tehnologije za paradni model: izpopolnjeni Audi A8

  1. Avtocenter A2S
  2. Izostren dizajn in inovativne tehnologije za paradni model: izpopolnjeni Audi A8
21.01.2022
NOVOSTI PRI ZNAMKI AUDI

Izostren dizajn in inovativne tehnologije za paradni model: izpopolnjeni Audi A8

Izostren dizajn in inovativne tehnologije za paradni model: izpopolnjeni Audi A8

A8

Še več prestižnosti in suverenosti: zunanji dizajn

Audi A8 je limuzina, ki odraža status in izžareva samozavest - v prenovljeni različici njegova zunanjost deluje še bolj reprezentativno, suvereno in športno. Osnova enodelnega okvira mreže hladilnika je zdaj širša, mrežo pa krasijo kromirani kotni elementi, ki se od spodaj navzgor pove­čujejo. Stranske odprtine za zajem zraka so postavljene bolj pokončno in so na novo oblikovane - tako kot žarometi, katerih spodnji zaključek na zunanji strani ustvarja markantno linijo. V seštev­ku novo zasnovani in natančno dodelani oblikovni elementi na sprednjem delu bistveno povečuje­jo prezentnost in suverenost Audija A8 ter izostrujejo profil vrhunskega modela znamke.

Ob pogledu od strani še posebej dobro pride do izraza napredni značaj luksuzne limuzine. Strešna kupola je zasnovana plosko. Razpotegnjene linije karoserije poudarjajo dolžino avtomobila, široka kolesna ohišja pa nakazujejo serijski pogon quattro. Pri vseh modelskih različicah je predel pragov zasnovan poglobljeno, v smeri ceste pa je zaključen z obrobo. Na zadku prevladujejo široke kromirane obrobe, individualno prilagodljiva grafika zadnjih luči v digitalni OLED-tehnologiji in segmentiran svetlobni pas, ki se razteza prek celotne širine. Integrirani difuzor v odbijaču ima precizno poudarjen rob in novo zasnovo z vodoravnimi prečkami. Audi S8** ima - kot je značilno za Audijeve S-modele - štiri odprte cevi, ki so name­ščene za okvirom, ki jih obkroža. Predstavljajo eno njegovih značilnih športnih dizajnerskih podrobnosti.

Poleg osnovne zunanje opreme Audi svojim strankam nudi paket zunanje opreme s kromiranimi elementi, prvič pa je za model A8 na voljo tudi novi paket zunanje opreme S line. Ta sprednjemu delu vozila daje dinamičen pridih, zaradi katerega se močneje razlikuje od osnovnega modela: markantne obrobe v predelu stranskih odprtin za zajem zraka dopolnjujejo sprednji del - podob­no kot pri modelu S8**. Še bolj zaokrožen videz nudi dodatni paket črnih elementov. Paleta lakov za Audi A8 obsega enajst barv, med katerimi so tudi novi kovinski laki distriktno zelene, firma­ment modre, manhattansko sive in ultramodre barve. Pri modelu A8 je novih tudi pet barv mati­ranih lakov - daytonsko siva, floretsko srebrna, distriktno zelena, zemeljsko siva in ledeniško bela. V okviru programa Audi exclusive pa je avtomobil mogoče lakirati tudi v barvi po izboru kupca.

Trije paketi: asistenčni sistemi

V prenovljenem Audiju A8 je na voljo približno 40 asistenčnih sistemov. Nekateri od njih - med njimi tudi varnostna sistema Audi pre sense basic in Audi pre sense front - so del serijske opreme, opcijski sistemi pa so združeni v pakete "Parkiranje", "Mesto" in "Pot". Vsi paketi pa so združeni v paketu Asistence plus. Posamezno so na voljo funkcije kot npr. asistenca za nočni vid in kamere za prikaz okolice vozila. Glavna posebnost paketa "Parkiranje" je asistenca za parki­ran­je na daljavo Park Assist Plus, ki omogoča da velika limuzina samodejno zapelje na bočno ali prečno parkirno mesto in iz njega. Ob tem vozniku ni treba niti sedeti v avtomobilu.

Odzivno in inteligentno: upravljanje

Koncept upravljanja MMI touch response v Audiju A8 temelji na dveh zaslonih (10,1" in 8,6") ter na naravnem glasovnem upravljanju. Dialog se zažene s pozivom "Hej Audi!". Popolnoma digitalni Audijev virtualni prikazovalnikz opcijskim projicirnim sistemom dopolnjuje koncept prikazovanja in upravljanja ter poudarja usmerjenost k vozniku - pomembne informacije so prikazane neposredno v osi voznikovega pogleda.

Digitalni matrični LED-žarometi in zadnje luči z OLED-tehnologijo

Z videoprojektorji primerljivi digitalni matrični LED-žarometi uporabljajo tehnologijo DMD (Digital Micromirror Device). V vsakem žarometu je približno 1,3 milijona mikrozrcal, ki svetlobo razdelijo v majhne točke. Zato lahko krmiljenje žarometa poteka z maksimalno natančnostjo. Ena od novih funkcij, ki jih to omogoča, so smerne in orientacijske luči za vožnjo na avtocestah. Žarometi v tem primeru oddajajo svetlobno preprogo, ki še posebej močno osvetljuje lastni vozni pas. Predvsem na gradbiščih orientacijska osvetlitev vozniku intuitivno pomaga pri ohranjanju smeri na voznem pasu. Pri odklepanju in zapuščanju avtomobila lahko digitalni matrični LED-žarometi ustvarijo dinamične animacije v okviru funkcije Coming Home/Leaving Home, ki so projicirane na tla ali na steno.

Osnovna cena: od 99.500 EUR naprej

Prenovljeni Audi A8 bo decembra na prodaj na evropskih trgih. V Nemčiji bo za A8 treba odšteti od 99.500 EUR naprej. Audi S8** je mogoče naročiti po ceni od 144.800 EUR naprej.


Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.